De Aziatische keuken staat bekend om zijn eenvoudige, maar zeer smaakvolle gerechten! Er worden vooral verse ingrediënten gebruikt, die je kan bakken met simpel keukengerei. Er is dus geen excuus om het niet eens te proberen! Wij geven je in dit artikel drie gerechten die je thuis absoluut eens moet maken. Klaar voor?

Roerbakgerechten

De Aziatische keuken kent veel roerbakgerechten. Hiermee bedoelen we een gerecht waarbij je alle ingrediënten samenbrengt in één pan. Deze manier van koken is snel, eenvoudig en brengt alle smaken perfect samen. Zo heb je bijvoorbeeld een klassiek gerecht met kip, groenten en cashewnoten. Je start eerst met het opwarmen van je steel pan, hier voeg je vervolgens olie aan toe. Als de olie warm is, voeg je reepjes kip toe, tot de kip goudbruin ziet. Hierbij voeg je dan enkele groenten toe naar keuze. Wij raden broccoli, wortel en paprika aan. De volgende stap is cruciaal om het gerecht op smaak te brengen. Zorg dat je thuis sojasaus, oestersaus en sesamolie hebt. Deze drie elementen voeg je toe aan het gerecht eens de groenten gaar zijn. Tot slot voeg je nog wat cashewnoten toe om een knapperige touch aan je gerecht toe te voegen. Dit gerechtje kan je serveren met rijst of noedels om het zo helemaal af te maken, simpel toch?

Thaise curry

Zoals we al zeiden, heb je voor het maken van Aziatische gerechten echt niet veel nodig. Een braadpan of steelpan volstaat. Dus natuurlijk kan je ook lekkere Thaise curry maken! Om snel een Thaise curry te maken, start je met currypasta op te warmen in een pan naar keuze. Hierdoor komen de smaken los. Voeg hierna wat kokosmelk toe en laat even sudderen. Hier voeg je vervolgens stukjes kip, garnalen of tofu bij toe … Aan jou de keuze! Werk af door in dezelfde pan een lekkere mix van seizoensgroenten te garen. Eens alles gaar is, kun je je rijst toevoegen en klaar is kees! 

Chicken Teriyaki

Chicken Teriyaki is een klassieker onder de Japanse gerechten. Het gerecht staat bekend om zijn zoete en hartige saus, die in combinatie met een heerlijk stukje kip wordt gegeten.

Beginnen doe je door je kippendijen te bakken in een pan. Dit doe je totdat je kip goudbruin is van kleur. Terwijl je kip bakt, bereid je je saus voor. Dit doe je eenvoudig door sojasaus, mirin, suiker en een beetje knoflook samen te voegen en goed te mengen. Deze saus giet je vervolgens over de kip en laat je sudderen tot de saus is ingedikt en de kip goed glanst. Ook dit gerecht kan je serveren met rijst en enkele gestoomde groenten. Overheerlijk, voor zowel jong als oud!